Amuletten har tilldelats Emil Jonsvik för regin i filmen 7X

 

Amulettbäraren år 2010 är: Emil Jonsvik

Motiveringen lyder: ”Amuletten går till en eldsjäl och filmare som med övertygelse och urkraft har haft modet att dyka ner i verkligenheten och ruska om samtiden, har vågat ge röst åt trasiga ungdomar där många vuxna blundar, och inte värjt från att visa vad längtan att få synas och få respekt kan ge för verkningar när en pistol med sju kulor hamnar i fel händer.”  Amulettbärare år 2010 är: EMIL JONSVIK.

AMULETTEN som är skapad för detta speciella tillfälle av smyckesdesignern Fernando Fabris och har fått namnet ”Världar”.

Hålet i silverskivan utgör de mörka krafternas kamp, och genom ett starkt mod vågar de lyftas till ytan. De växer som spiraler ut jorden och tänder hopp. Det röda fröet från Amazonas föder nya möjligheter, och viljan att ge vidare glöder genom en eldapal från Mexico.

Tillsammans skall dessa delar i Amuletten ge kraft och lycka till den som ska bära den.

Priset Amuletten har tidigare år delats ut till Regissören Lisa Siwe, för hennes film

”I taket lyser stjärnorna” (2009)

 Foto: Pernilla Sjöholm